Til raknerudvillaen s hovedside
Flere korttekster i omvendt kronologisk rekkefølge
Hva er raknerudvillaen.no/villaen.no"> Raknerudvillaen ?
Karen Amalie-odden i Dypvåg

Hvem var Karen Amalie?

Innlegg av Nils A. Raknerud trykt i Tvedestrandsposten
  Grunnlagt 1872 av Arne Garborg
Innlegg lørdag 24. juli 2010  Dypvåg har flere perler regulert som friområder, blant annet Prestholmene der tilreisende ofte slår seg ned med motor- eller seilbåter. Mindre kjent er at Karen Amalie, den nordlige odden på fastlandet like innenfor også er et regulert friomåde; et meget sjarmerende sådan, alltid i le, med sandstrand og fine bademuligheter.

Dessverre gir stedet inntrykk av å være fullstendig privat med sine faste moringer og bøyer, en diger brygge bygd før reguleringsplanen og et dusin joller og småbåter som ligger med kjølen i været år etter år; båter som verken brukes eller kastes.

At dette er et friområde er ikke lett å skjønne. Så er det heller ikke ofte tilreisende ferierende eller fastboende med helgefri slår seg ned her. Denne uka fikk imidlertid Karen Amalie-odden, oppkalt etter en av regionens aller første potetdyrkere, et meget celebert besøk i og med at tomasteren Solrik af Grimstad la seg til for en ettermiddag (bildet nedenfor).

Det er etter min mening en skam at dette nydelige stedet til de grader er overtatt av faste sommergjester og folk som ikke gidder kvitte seg med båter de ikke lenger bruker.

Salig Karen Amalies potetåker hadde fortjent en bedre skjebne enn som søppelhaug. Så har også den lokale hytteeierforeningen vedtatt å oppfordre de av sine medlemmer som måtte ha vrakbåter liggende, om å fjerne disse.

Tvedestrand kommune burde også komme på banen for å realisere intensjonene bak reguleringen og stoppe snik-privatiseringen.

Nils A.Raknerud