Velkommen til en eldre presentasjon av ORDKRUTT på Nils A. Rakneruds hjemmeside www.raknerudvillaen.no
For å bli oppdatert på hva ORDKRUTTs medlemmer har fått utgitt, klikk på navnet til hver enkelt.
Her ser du gruppa i feststemning - en eller annen har vel lest noe fint ... ser ut som om det er Ellisiv.
Foto våren 2005: © Nils A. Raknerud, medlem av skrivegruppa 1997-2008.


ORDKRUTT 2005 ...
... etter forslag fra siste kvinnelige tilskudd Eli Sol Vallersnes (nærmest kamera). Videre består gruppa av Susanne Agerholm (t.h.), Rigmor Solem (t.h. i sofaen),Ingeborg Arvola (ikke på bildet grunnet fødselspermisjon), Ellisiv Lindkvist (t.v., hennes blogg finner du her), ny mann inn er Ronde Nicolaisen (midt i sofaen), og meg, Nils A. Raknerud (bak kamera).

Ordkrutt har hatt opplesninger - og vil sikkert opptre igjen - på Grčnerløkka Deichmanske Bibliotek, i SMIA på Det Åpne Teater og på Forfatterne Kommer! sine arrangement påVertshuset Josefine.

Det opprinnelige initiativet ble tatt omtrent 1997 av Nils A. Raknerud, Nina Stensrud, nå Nina S. Martin, Rigmor Solem og Stein Losnegaard.


Torsdag 31. oktober 2002, var første gang ei hel gruppe leste sammen her og vi kalte oss Skrivegruppa Raknerud. Da var Tomas Mørkrid med oss, (ikke Vallersnes og Lindkvist)
.
Omtrent slik ble vi introdusert av forfatteren Line Baugstø den 31. oktober 2002 (For oppdatert merittliste, klikk på navnene):

Å skrive er en ensom ting. Mange forfattere prøver åbøte på denne ensomhetsfølelsen ved å danne skrivegrupper. Skrivegruppa har altså eksistert siden 1997 og består i dag (2007) av seks Oslo-forfattere, som møtes jevnlig for å lese hverandres tekster og gi hverandre tilbakemeldinger. På Josefine vil du treffe fem av dem. Aldersmessigspenner de over minst tre årtier, men som forfattere er de alle i en etableringsfase. Dette er fem svært forskjellige og spennende stemmer.


Ingeborg Arvola (f. 1974) debuterte med romanen "Korellhuset" i 1999,og året etter kom både en novellesamling, "Livet i et skilpaddskall",og barneboken "Blod, snørr og tårer". "Arvolas tekster imponererved dristighet og språklig fantasi," skrev Dagsavisen om novellene.Historiene hennes er preget av det litt groteske og absurde, og på Josefine vilhun lese en ny novelle.

SusanneAgerholm (f. 1959) debuterte med romanen "Hvitt porselen" i1996, og i 2000 kom romanen "Eggeplomme". "Hennes andre roman er velskrevet og moden - og svært engasjerende," mente Dagbladet. Agerholm er opprinnelig født i Danmark, men har bodd i Norge snart 20 år, og har lært seg å skrive på norsk.

Rigmor SolemForfatterskolen i Bø. Hun debuterte med en novelle i Signaler i 1996, kalt"Fy skam!" I fjor kom ungdomsromanen "Jenta fra toverdener". Den handler om tvangsgifte og kulturkonflikter, sett gjennom en norsk jentes øyne. Almater Forlag

Tomas H.V.Mørkrid (f. 1962) debuterte med diktsamlingen"Munnfullmåne" i 1996. Han har også gitt ut "RollespilletFabula" (1999) og vært med som gjendikter i boken "Godnatt. Historierfra hele verden." I fjor publiserte han nettromanen "Ulvesang" (www.fabula.no). Mørkrid er både forfatter,forteller og spillskaper, og som forfatter utforsker han kjærligheten ogmannsrollen.

Nils A.Raknerud (f. 1949) Han debuterte medromanen "Ikke ring meg! Ikke glem meg!" i 1992, og fire år etter kom den halvdokumentariske romanen "Uten tilknytning til riket", som hanskrev sammen med en daværende kirkeasylant. For øyeblikket jobber han med en ny roman,som han også vil lese fra på Josefine.(Min venn utlendingen utgitt 2006)


Det Åpne Teater ligger på Grønland i Oslo, Vertshuset Josefine i Josefinegaten 16, mellom Bislett og Hygiea.
Forfatterne kommer! besto (2002) av fem forfattere: Ann Kavli, Dong He, Line Baugstø,Jo Eggen og Jan Deberitz
Forfatterne kommer! var høsten 2002 støttet av Oslo Kommune, Norsk Forfattersentrums medlemsfond og Forfatternes forlag


Til www.raknerudvillaen.no sin hovedside, til hule for skrivende leieboere, opp på loftet, eller eller inn til Galleri Gladys .