Til hovedmeny.Tilbake til hovedside
Trykt fredag 24.august 2007 i Klassekampens baksidespalte I DAG, der bidragsytere utenfor avisen skriver daglig. Ansvarlig er Astrid Sverresdotter Dypvik, fung. kronikk - og debattredaktør, ansv. red. Bjørgulv Braanen.
Teksten er sendt Stortinget i håp om å få en kommentar; se nederst på denne siden. Se også Klassekampens bakside 15. september 2007.

"Bomb Hanoi"
En sommer er over. Agurkene er servert og fordøyd. Jeg snakker om medie-agurkene som preger avisene her års. Skjønt det er vel en myte. De store blekkene ser ut til å servere gurkenytt året rundt. Men medias kokettering over at det er agurktid, i seg selv den mest inntørkede av alle grønnsaker, forekommer imidlertid kun sommerstid.

Sleivspark til oss på venstrefløyen var etter manges mening også i ferd med å bli et sesongfenomen. At Arbeidernes Kommunistparti ikke eksisterer lenger, må uansett gi en ubehaglig tomhetsfølelse hos mang en tabloidbladsmører.

På tampen av den siste sommermåneden vil jeg derfor bøye agurken motsatt vei, og ikke bare nøye meg med en tilsynelatende våpentilstand. Jeg har lenge hatt lyst til å fyre av mot høyre, avsløre dets sanne vesen.

Nå kan man sagtens innvende at det klarer de godt nok sjøl, med siste tids avsløringer om hemmelige konti i Sveits. Og mens de agurk-hungrige lesere før om åra måtte nøye seg med m-l-forsker-funn om våpentrening i AKP-regi og annet sludder, får vi nå servert håndfaste bevis på at pengefolkas troverdighetskonto står i omvendt proposjon til størrelsen på seddelbunkene deres. Før sto det at vi som var med i m-l-bevegelsen var villige til å knerte mora vår i revolusjonens navn. Nå er det aktuelt for visse personer å likvidere "tanter" i Sveits; for innen Ditlev-Simonsen-klanen ble de unnagjemte likvid-konti kalt "tantene". Og jeg som trodde det het "rik onkel i Amerika!"

Når buksa først er nede, syns jeg vi kan dra fram hele styggedommen. Det var jaggu ikke bare vi på ytterste venstre fløy som briska oss med klin gærne standpunkter. Som autoditakt høyre-forsker med lang fartstid i felten vil jeg trekke fram minnet om de vi kalte ky-gutter og Anders Langes hundegutter. (Kys USA-støttede regime, Langes Hundeavisen som ga støtte til aparteid) Mye av dette kobbelet ble forløpere for Fremskrittspartiet. Løpegutter og -jenter for USAs krigføringer her og der er de stadig vekk.

"Bomb Hanoi" sto i sin tid malt med halvmeter høye bokstavtyper på en bygning rett nedenfor Slottparken i Oslo. Den fikk stå i fred i mer enn et halvt decennium. Sommeren 2008 vil jeg legge fram min etterspurte ørtenhundre-siders avhandling "Høyresidas Viet-Nam-politikk i de harde -70-åra". Men jeg kan allerede nå avsløre at i følge mine kilder var det med all sannsynlighet vår tidligere utenriksminister Jan Petersen som i sin ungdoms vår her var ute med malerkosten (forløper for sprayboksen).

God høst.

Nils A. Raknerud

vaktmester Deichmanske Bibliotek, Oslo

Sendt: 03.09.2007 11:09
Fra: Postmottak Stortinget
Til: nilsarak
Hei,
Takk for henvendelsen.
Jeg har ikke kjennskap til hendelsen du refererer til og har derfor videresendt ditt spørsmål til Høyres stortingsgruppe.
Med vennlig hilsen
Siri Bentserud Pedersen
Informasjonsrådgiver
Stortingets informasjonsseksjon
23 31 36 95/ 35 96
* Vi venter i spenning (3. sept 2007)
NA
Tilbake til
www.raknerudvillaen.no/meny.html, med meny over korttekster