Les også tidligere utgitte tekster. Tilbake til Raknerudvillaens hovedside
Teksten under er trykt mandag 12. september 2009 i Klassekampens baksidespalte I DAG, der bidragsytere utenfor avisen skriver daglig. Ansvarlig er Hilde Reinertsen, kronikk - og debattredaktør, redaksjonssekretær Tollef Mjaugedal.
Se bildemontasje* nedenfor teksten. Fotomontasjen er laget av Nils Amund Raknerud, sammensatt av Bjørn Andersens foto fra boka "Inngang bak", Forlaget Lokaltrafikk 2000, dels fra livsstilsmagasinet for Majorstua. NAR.
Bogstadveien"Av og til leser jeg Dagens Næringsliv", fortalte kameraten, kanskje halvt i spøk, "bare for å styrke klassehatet". Det er selvsagt morsomt, tenkte jeg, å se på bilder av velkledde herrer som gestikulerer børsutviklingen, mens de lener seg halvveis over styrebordet, eller former en nisje i markedet med fingerspissene mens pressefotografene virrrer rundt dem som flirende fluer. Og så er det morsomt å se om det er noen bilder av damer i avisa, ut over de som sitter på bilpanser og viser lekre legger på tradisjonelt markedsføringsvis.

Men Dagens Næringsliv er likevel av de seriøse, der du lære mye om økonomi og arbeidsliv, der du kan få se mange sider av det systemet vi lever under, også kritiske og avslørende. Avisa kan anbefales også av andre grunner enn kameratens.

Teksten fortsetter under bildet


På Litteraturhuset (sic!) fant jeg imidlerid noe som vekker de nevnte følelsene i en ganske annen grad. Ved inngangen lå den glansede gratisblekka "Bogstadveien", undertittel "Livsstilsmagasin for Majorstuen", til utdeling, og jeg reiv med meg et eksemplar selv om jeg ikke hadde tenkt meg opp Bogstadveien i det hele tatt, men tvert i mot stille meg opp midt i Parkveien, stille og rolig, foran politisperringene i anledning en raskt sammenkalt punktdemonstrasjon mot arrestasjonen av en palestiner ved navn Mohammad Othman som de israelske myndighetene prøver å stoppe kjeften på.

Litt lokalgeografi: Den israelske ambassaden ligger inntil et hjørne av Slottsparken, i Parkveien, og nærmest på skuddhold fra Litteraturhuset, som befinner seg på motsatt side av hjørnet; huset vender også en skulder mot enden av Hegdehaugsveien som går over i Bogstadveien på et høyere nivå og nærmere Majorstua.

Som guttunge bodde jeg ikke langt unna den trikkeskinnebelagte veien som nå har fått eget livsstilsmagasin. Livstilen min dengang kan best beskrives ved at man hver lørdag løp over veien for å kjøpe pølse med lompe til 75 øre, og på vei tilbake la man igjen femøringen på skinna for se den forvandles av trikkens tunge hjul. Så jeg har da kastet bort min formue i Bogstadveien, jeg også.

Det er selvfølgelig hensikten med livsstilsmagasinet, at langt mer formøgne personasjer enn meg legger igjen sine formuer i "det store mangfoldet av butikker", for å sitere magasinets leder som dukker opp på side 14 etter den innledende, engelskspråklige reklamen. "Go out and be you". Ja, gjør endelig det.

Tilbake til villaens
hovedside
Tilbake til oversikt tekster