/Lønnsoppgjøret/

 HOVEDSIDE 

 INNENRIKS 
Striden i Ap
 UTENRIKS 

 SPORT 

 UT I VERDEN 


Gir 1,3 millioner til de streikende
Oslo (ANB): Kommuneforbundet og Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbunder gir til sammen 1,3 millioner kroner til de streikende hotell- og restaurantarbeiderne.

Bevilgningene ble gjort av de to forbundsstyrene torsdag, og er et uttrykk for støtte til de streikende medlemmene av Norsk Hotell- og Restaurantarbeiderforbund. De er nå inne i sin tredje uke med streik etter at de ikke fikk innfridd kravet om bedre tillegg for helge-, kvelds og nattearbeid.

– Dette er et håndslag til et forbund som kjemper en kamp som på mange måter ligner vår, sier forbundsleder Jan Davidsen til fagbladet Arena.

– Også mange av våre medlemmer er lavtlønte, og sliter med lave tillegg for ubekvem arbeidstid. I en slik situasjon er det helt naturlig for Kommuneforbundet å gi håndfast støtte til vårt søsterforbund.

Fra før har Norsk Kjemisk Forbund, Norsk Tjenestemannslag og Handel og Kontor gitt til sammen 900.000 kroner til hotell- og restaurantarbeiderne. Også Sjømannsforbundet, Transportarbeiderforbundet, LO Service har gitt pengestøtte til de streikende, som dermed har fått til sammen rundt 2,2 millioner kroner i støtte fra andre LO-forbund.


Publisert: 02.05.2002 - 10:07
Oppdatert: 02.05.2002 - 12:53
Utskriftsvennlig versjon


Leder i Norsk Kommuneforbund, Jan Davidsen.
Foto: Terje Pedersen, ANB

Tips en venn
Send denne saken til en du kjenner ved å fylle ut feltene nedenfor:

Mottakers adresse:

Din adresse:
1997-2001 © A-pressen Interaktiv A/S
iMaker CMS - Content Management System