Nils A Raknerud har utgitt tre romaner, skriver fast på Klassekampens bakside, tidligere spaltist i Bok og bibliotek, samt Dagsavisen. Bidrag blant annet i =Oslo, STEMMER, Aftenposten og Arbeiderbladet som det het den gang,
- Se tekstmeny. - Hva er Raknerudvillaen? Denne teksten sto på trykk i Klassekampen tirsdag 1. juli 2014, på baksidespalta I DAG med bidragsytere utenfor avisen. Red.sekr. Ellen Krystad


Fartsglede er demokratiTilbake


Ifølge temmelig sikre kilder fra samferdselsdepartementets korridorer, kan vi regne med å stå foran en modernisering av trafikkreglene, jf bestrebelsene på å gjøre arbeidsmiljøloven mer flexi. Den innførte økningen i fartsgrensa fra 100 til 110 km/t  er bare rivstarten. Frihet er fartsglede er demokrati.


I utvalget som ble nedsatt rett etter valget, ivret Kristelig folkeparti for å bli med, av frykt for at det ville åpnes for ukristelig villmannskjøring, men ble avvist med begrunnelsen at religion og trafikk ikke hører sammen. Argumentet med at flertallet av dødsulykkene ender opp med en kristen bisettelse, slo heller ikke igjennom. 


Bilismen er som kjent vår tids mest omfattende og vanedannende narkotikum, men i pakt med den liberale tidsånden, anser man det ikke lenger hensiktsmessig med en rigid lovgivning - heller ikke på trafikkfeltet. 


I forbikjøringsfeltet på fire-feltsveier varsles sterke moderniserings- og oppmykningstiltak. Hensikten med feltet er som kjent å komme forbi. Farten vil, i følge vår kilde kunne økes med opp til 25 % av det som er skiltet, f eks hvis man må rekke flyet. Hvis man på vei til flyplass er forsinket med inntil en time, kan man se bort fra fartsgrensa. Er man ytterligere forsinket, rekker man ikke flyet likevel, og faller da innenfor bestemmelsene til forrige regjering. 


Promillekjøring opp til 0,8 er tillatt 1) der veiene er gode nok, 2) når det ikke er andre biler å se, 3) hvis man også har spist seg god mett, 4) hvis alkoholen kan virke beroligende på sjåføren, 5) hvis man ikke har nytt for mye kokain i tillegg, 6) hvis man er på vei til fødeklinikken eller 6b) til sin egen vielse. 


For bilist som trenger å komme forbi forankjørende bilist, eller rett og slett er dritt lei av somlekjøringa til kjerringa foran, gjelder fortsatt enog-toog-treog-regelen, men det er inividuelt opp til den enkelte hvor fort man teller. Avstanden anbefales dog ikke å understige halvmeteren hvis farten er over 120. Som kjent skal man tilpasse farten etter forholdene. Hvordan man forholder seg til begrepet forholdene, vil man nå se nærmere på etter at døds- og ulykkesstatikken i prøveperioden foreligger. 

 

Innsigelser fra passasjer når det gjelder sjåførens kjøring er ikke tillatt, sånt ligger ikke i vår kultur.