Til Raknerudvillaens indexside.
Til Raknerudvillaens hovedmeny.
Tilbake til alleLillibeths linker "Lillilink".

Denne teksten ble trykt onsdag 2. desember 2009 i Klassekampens baksidespalte I DAG, der bidragsytere utenfor avisen skriver daglig. Bortsett fra
Hilde Reinertsen er kronikk - og debattredaktør, Tollef Mjaugedal redaksjonsekretær.
PRIVILEGERT


"Du bare smiler du, jo!" Klart det. Jeg har fått enerom m/dusj&do og nydelig utsikt over Iddefjorden mot Sverige, forsyner meg av en nydelig buffet tre ganger om dagen, blide folk på raske føtter bærer brettet til bordet for meg. Jeg har personlig trener og et tilpasset program. Personalet oppfyller mitt minste ønske, det virker som de er til bare for meg. Og for hver enkelt av de andre som har "ferie" her. Her er flott turterreng, litt hustrig ute nå, men bassenget inne holder 35 grader. For dette betaler jeg kr. 123 pr døgn. Håper jeg får tid til å benytte bassenget. Hvis såret er grodd og tørt innen mine tilmålte to uker er gått.

Kanskje kan jeg grine meg til noen ekstra dager, hvis Helse Sør-Øst har råd, nå som de skal legge ned Aker Sykehus og flytte mer enn halve Oslos og Follos pasienter langt ut i ødemarken på Ahus, det koster sitt. Nye direktører, underdirektører, konsulenter og rådgivere skal jo også ha noe å leve av. Halvannen mill årlig eller så. 4 ganger så mye som jeg tjener i et godt år.

Operasjonen gikk bra takket være noen av landets beste kirurger på området, mitt andre opphold på Lovisenberg var om mulig enda bedre enn sist med bedre smertelindring, og der fikk jeg lov til å bli de fem dagene til jeg hadde fått plass på Bakke rehabsenter, jeg slapp å bli pælma ut etter to-tre, som helserådgivere synes er passelig.

Jeg er utrolig priviligert og har det veldig godt. Slik alle mennesker burde ha det når de får helseproblemer, men bare en liten del av verdens befolkning har. Tenk at jeg tilhører den. Kunne selv velge sted og tid for mine operasjoner. Alle som benytter det offentlige helsetilbudet har samme rettigheter. Hvis de orker å stå på for det. Og har allerede betalt. Skatt. Det er betryggende å trene seg opp under profesjonell veiledning og få god mat. Når jeg kommer hjem er jeg nok i stand til å komme meg opp de tre trappene til leiligheten min, med krykker, egne bein og mindre smerter enn jeg har hatt de siste 5-6 årene.

Jeg er heldig som slipper å måtte selge huset mitt pga den dobbeltsidige hofteartrosen, slik som Carl I. Hagen måtte, stakkars. Jeg har jo ikke 300 kvm over tre plan til 11 mill på Bestum. Klart jeg smiler!

Lillibeth Lunde
reservedelsmenneske
bettamor@hotmail.com

Kilde NRK: Hoftene tvinger Hagen ut av huset

Til Raknerudvillaens indexside.
Til Raknerudvillaens hovedmeny. .
Tilbake til Lillibeths linker "Lillilink".