DEN FØLELSEN


eller min BASEMENT BLOGG blir opprettet nå, tidlig på våren 2019, rett før jeg runder 70, og vil være å finne i kjelleren i www.raknerudvillaen.no
Raknerudvillaen er min hjemmeside, en digital villa med tekster jeg har gitt ut eller har lest offentlig. Men tekster som kun er lagt på Facebook, kan du finne også her ... Nils A Raknerud har utgitt tre romaner tekster i gatemagasinet Erlik Oslo og Samora magasin. Tidligere spaltist i Bok og bibliotek samt Dagsavisen. Gratisspaltist for Klassekampen i 30 år — de siste åra for det meste i avisas spalte "I DAG" som ligger på: baksida. Klassekampen bør alltid leses riktige veien, det vil si baklengs!

Vestre Sandøya, torsdag 28. mars 2019.
nilsamund(at)gmail.com


Følg bloggen min videre, og gi gjerne med en tilbakemelding Ja, gi jernet! Her ligger den neste: (3) - 1.april -19
Kristin von Hirsch 2012-portrettfoto av meg nedenfor teksten

 

DEN FØLELSEN


Fortsatt i sekstiåra. 69+. Starter i dag en blogg.

Litt bitter er bloggen, da jeg heller skulle blitt nedringt av skoler og kafeer som vil ha meg til å lese og trykke opp mine tekster, nærmest fordi jeg heter Nils Amund Raknerud.
Slik andre forfatteres verker trilles inn på paller i butikkene. Mest glad-blogg, lell, fordi jeg hic et nunc, her og nå oppgraderer gammelt grumpy grums til en konstruktiv idé — og debuterer med det samme. Yippie!

Gnisten som tente var elektrisk, eller fravær av elektrisk strøm. God lesning.

Den følelsen (1)

Her på Sandøya har vi konkurranser om hvem som kan spå mest presist når strømmen går neste gang, for det skjer ganske ofte her ute i havgapet. Agder Energi gir beskjed på FREDAG over sms om at strømmen måtte koples ut mellom kl 9 og 15 og jeg ventet med spenning (!), laget mengder med te og kaffe før 9 og vurderte å koke opp vann til potetene like godt med det samme. Men lyset i taklampa ga seg ikke. OK.

SøNDAG betaler jeg regninger, og en tusenlapp forsvinner liksom inn i den 230Volts-spenningsfylte stikkontakten til Agder Energi (den utsugeren!). Tross alt fornøyd — det heter fattigdomslykke — med å ha betalt unna regningene og fortsatt være solvent, syns jeg at jeg har gjort meg fortjent til en pause. Gjør klar kaffetrakter, måler opp nyinnkjøpt mørkbrent kaffe — og da går strømmen. Klokka er akkurat ni. Jeg sjekker varslet. Jeg hadde ikke sett etter ordentlig på datoen.

«Det er så mye natur i dette landet!» er en replikk i den norske filmen Aberdeen. Damen trodde man kunne gå ut av bilen på Hardanger, naivt dra ned buksa for å tisse uforstyrret, da et reinsdyr dukker opp. Lørdag bidro naturen her ute med opptil 10 meter per sekund, og med mangt et dårlig rotfesta tre inntil strømledningene, var det bare å forvente. Agder Energi overlater kundene å hogge unna sjæl, eller i det minste melde fra … men følge med på yr.no, det kan de. Der sto det jo. Yr varsler kuling, AE varsler strømutkopling. Modern times.

Den følelsen (2)

Like godt å teste nødopplegget. Jeg sleper mitt, også relativt nyinnkjøpte bensinaggregat ut i friluft, slenger kabel ut av vinduet, går til båten og stjeler bensin fra tanken. Fikser på et skummelt prøveprosjekt med fortøyning av en lekter som båten ligger ved, faller ikke i vannet, tilbake i huset vil bensinaggregatet ikke starte og jeg tar meg en matpause, uten kaffe.

Klokka er allerede ett. Ikke mer enn ett. Da kommer strømmen, med ett.©Nils A Raknerud 2019
daværende vaktmester ved hovedstadsbiblioteket Deichman nilsamund(at)gmail.com
foto © Kristin von Hirsch


_____________________

 © Kristin von Hirsch Til Raknerudvillaens forside